Poslední dopisy našich šesťáků do Finska

Po tři roky si žáci z 6.B a dva roky žáci z 6.A psali dnes už neobvyklé, skutečné papírové dopisy s naší partnerskou školou ve Finsku. Protože tamější školy Alakylän koulu a Tirinkylän koulu jsou pouze šestileté (pozn. něco jako u nás první stupeň), žáci tam letos končí a odcházejí na jinou školu. Proto jsme se s nimi museli ještě naposledy rozloučit.

Téma posledního dopisu bylo volné – každý psal, o čem chtěl, někteří žáci využili toho, že jsme se naposledy v angličtině učili o sportech a o jídle, jiní psali o čemkoli, co je jejich srdci blízké. Žáci z Tirinkylän koulu naši 6.A ale překvapili tím, že spolu s dopisy poslali hotové projekty o Finsku! Děti se dověděly o typických finských značkách, např. Fazer nebo Nokia, na mobilech si hned vyhledaly finské skladatele a zpěváky a přečetly si spoustu různých zajímavostí…Taková super květnová hodina angličtiny!

Naše děti popřály těm finským hodně štěstí v dalším životě, a kdo chtěl, vyměnil si kontakty na Whatsapp či jiné sociální sítě. Někteří si už teď chatují a budeme doufat, že se jim podaří udržet kontakty co nejdéle. Co my víme? Třeba se jednou i navštíví!

My s finskou školou udržíme kontakty určitě dál. Letos jsme rozjeli dopisování s 3.C a již nyní s paní učitelkou Katjou spřádáme plány do budoucna.

Mgr. Hana Břoušková