Zahradní slavnost na ZŠ Šafaříkova: Třetí ročník plný tance, hudby a radosti

Ve čtvrtek 30. května 2024 se u nás na škole konala tradiční zahradní slavnost. Toto setkání učitelů, rodičů a dětí přináší vždy spoustu radosti a nejinak tomu bylo i letos.

Na úvod vystoupily druhé třídy s tancem s papírovými tácky, což byla roztomilá podívaná pro všechny přítomné. Třeťáci a čtvrťáci se chopili Just Dance choreografie a roztleskali všechny přítomné svým tanečním uměním. Páťácký country tanec rozproudil atmosféru v hledišti ještě víc, do rytmu si s účinkujícími podupávali snad všichni přítomní.

Oblíbené písničky z pohádek v podání hudebního sboru zase publikum rozezpívaly a zároveň oddělily vystoupení prvního a druhého stupně.

Šestý ročník nás potěšil oblíbenou písničkou “Pátá” a tanečním vystoupením na skladbu “Jeruzalema”. Sedmáci si připravili originální show se švihadly, zatímco osmáci nás zavedli do světa muzikálu “Pomáda”. V devátých ročnících měla každá třída vystoupení své vlastní. Jedno bylo ve stylu gangsterů a Barbie, druhá třída předvedla hudební pásmo, které zachytilo jejich cestu od první do deváté třídy.

Závěr akce patřil prvňáčkům, kteří jako skřítci tancovali se svými patrony z devátých tříd. Jejich nadšení a radost byla nakažlivá, a tak celé publikum ocenilo jejich výkony bouřlivým potleskem.

I přes nepříznivé počasí se celá akce parádně vydařila. Po skončení představení se totiž ukázalo i sluníčko a rodiče s učiteli a žáky tak mohli v dobré náladě posedět na školní zahradě až do večera. Všem organizátorům, účinkujícím i divákům patří velký dík za přípravu a účast na této skvělé slavnosti! Už teď se všichni těšíme na další ročník.

Helena Sochorová