Školní kolo anglické olympiády na Šafařce

Stejně jako v loňském roce, jsme se i letos rozhodli uspořádat školní kolo olympiády v anglickém jazyce v době největšího shonu uzavírání známek před koncem pololetí. Naše žáky to však ve výkonech nijak nepoznamenalo, naopak si dovoluji říct, že se v zájmu posledních bojů o své známky snažili i v soutěži vybičovat k nejlepším výkonům. Olympiáda se konala ve středu 17. ledna 2018 a zúčastnilo se jí rekordních 41 žáků! I přes rozhodnutí, že do soutěže pošleme jen jedničkáře, jsme měli tedy v kategorii 6.-7. tříd 23 žáků a 18 žáků připadlo na kategorii 8. a 9. tříd. To samo o sobě dokazuje, že výběr výborných žáků na naší škole je opravdu široký a mohu upřímně říci, že letošní kolo bylo velice vydařené a žáci byli výborní a většinou výrazněji připraveni než v minulých letech, což nás angličtináře velice těší.

Školní kolo nám představilo nové talenty a připravilo mnohá překvapení. Ze soutěže, která jako vždy obsahovala poslechový a gramatický test, práci s textem a konverzaci na vybrané téma, vzešlo 7 vítězů na prvních třech příčkách a o svá místa se bili o bodíček či dokonce jen půl.

V mladší kategorii se na prvním místě umístil perfektní loňský stříbrný Lukáš Chuděj ze 7.A, který nás půjde reprezentovat do okresního kola na ZŠ Vyhlídka 8. února 2018. Na druhém místě se objevila s rozdílem pouhé poloviny bodu loni nevýrazná, letos vynikající Nikola
Švecová ze 7.C. Na třetím místě máme šikovného Kubu Šnajdra ze 7.A, který zlatu a stříbru těsně šlapal na paty.

V kategorii druhé nás čekalo na prvním místě velké překvapení v podobě úžasného Ondry Šnajdra z 9.A, který se v minulých letech ani olympiády neúčastnil, nyní nás všechny ohromil svým skvělým výkonem a doprovodí Lukáše do okresního kola. Na druhém místě nás rovněž
překvapila svým výkonem šikulka Natálka Kosková z 8.B, která se mezi výherci také objevila bez předchozích účastí na soutěži a porazila tímto i mnohé deváťáky. O třetí místo se dělí další talentovaní žáci – Zuzka Fabiánová z 8.A a Ondra Kukučka z 9.A, které si rovněž z minulých let ze stupňů vítězů nebo soutěže nepamatujeme. Jsme proto rádi, že se mezi dříve nevýraznými žáky stále objevují nové a nové nadějné jazykové talenty.

Všem zúčastněným děkujeme, výhercům gratulujeme a přejeme jim hodně zdaru v okresním kole.

Za porotu Mgr. Hana Břoušková.