Naše atletky se popraly s nepřízní počasí

V úterý 21. května se naše škola zúčastnila okresního kola v atletickém čtyřboji. Ten se konal na atletickém stadioně ve Valašském Meziříčí. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích a to: mladší žáci, starší žáci, mladší žákyně a starší žákyně. Soutěžilo se za tým. Každý tým mohl mít maximálně 5 členů, přičemž se počítal celkový zisk bodů nejlepších 4 závodníků z každého týmu. Každý závodník musel absolvovat 4 disciplíny: skok vysoký nebo skok daleký, sprint na 60 m, podle kategorie také vrh koulí nebo hod míčkem a vytrvalostní běh na 600 m, 800 m nebo 1000 m.

Po těžkých bojích se soupeři se nám povedlo vybojovat krásná umístění. Z každé kategorie však mohly postoupit pouze první 2 týmy. Mladší žáci se nakonec umístili na 3. místě, mladší žákyně se umístily také na 3. místě, starší žáci se umístili na 5. místě a starší žákyně si odnesly nejen 2. místo, ale také postup do krajského kola.

Na okresním kole v atletickém čtyřboji nám sice počasí přálo, ale to už se nedá říct o krajském kole, které se konalo 24. května na atletickém stadioně v Holešově. Tam jsme se musely dostat vlakem. Ve vlaku panovala příjemná atmosféra, i přesto, že už cestou vlakem jsme pozorovaly, že se venku hodně rozpršelo. Při cestě na stadion stále silně pršelo a podmínky na závodění nebyly ideální. Začínaly jsme disciplínami skok vysoký a skok daleký. V tomto počasí to však nebylo za odměnu, ale spíš za trest.

Sice jsme nedosáhly výsledků, které jsme si přály, ale to nevadí. Chuť jsme si spravily na jiných disciplínách. Těžké podmínky panovaly ještě nějakou dobu a jediná disciplína, které se vyhnul déšť, byl vytrvalostní běh na 800 m. Nakonec jsme si odnesly celkově 6. místo v kraji i přes celkem nezdařený závod. Oslabení pro nás bylo i to, že závodu se bohužel nemohla zúčastnit jedna z našich závodnic. Musely jsme proto závodit pouze ve čtyřech. Hned na začátku závodu jsme sice všechny zmokly, ale aspoň jsme se poučily z toho, že si s sebou vždycky budeme brát oblečení navíc, a to ať je jakékoliv počasí. Naštěstí paní učitelka nemyslí jen na sebe, ale taky na nás a náhradní oblečení nám půjčila. Pak už zbývala jen cesta zpět, při které nás doprovázela veselá nálada jako vždy.

Nela Klímová