ZŠ Šafaříkova se probojovala do republikového finále v OVOV


Na atletickém stadionu v Otrokovicích se ve čtvrtek 8. června sešlo 23 týmů a celkem 150 dětí, aby soutěžily o postup do republikového finále, které se uskuteční v září v Brně. Patronem celé akce byla Šárka Kašpárková, bronzová medailistka z olympijských her v Atlantě 1996. Krajské kolo bylo, jak už jsme si zvykli, perfektně zorganizováno, a to od úvodní porady, přes doprovodný program v podání kouzelnického vystoupení až po vyhlášení výsledků.

Soutěžilo se v šestiboji složeném ze sprintu na 60 metrů, skoku dalekého, shybů, leh-sedů, hodu míčkem a běhu na 1000 metrů či driblingu. Do klání se zapojili jednotlivci narození v letech 2002 až 2007 a v družstvech závodily ročníky 2003 až 2006. Naši školu reprezentovalo v krajském kole družstvo ve složení ( Ellen Marklová, Tereza Lieblová, Lenka Bartoňová, Zuzka Fabiánová, Jirka Smilek, Honza Nerušil, Martin Holčák a Adam Kubín), za jednotlivce poté Terka Petrošová, Dan Bilík a Pavel Grejták. Za družstvo v okresním kole také nastoupila Vanessa Hradilová, Kristýna Žvaková a Matěj Franek, kteří svými výkony přispěli k postupu do Otrokovic.

Výborných výsledků dosáhla Terka Petrošová (20007) a Terka Lieblová (2006), které své kategorie vyhrály, a vybojovaly si tak přímý postup na republiku. Radost nám také udělalo družstvo naší školy, které sice nestálo na stupních vítězů, ale mezi nejlepších čtyřicet škol z celé České republiky nakonec proklouzlo coby 22. tým na body.

Všem našim žákům děkujeme za vzornou reprezentaci školy a postupujícím přejeme mnoho úspěchů na republikovém finále v Brně.